Home Bedrijven en merken Bedrijven algemeen Kies bossen, geen branden
Kies bossen, geen branden Afdrukken E-mailadres
Bedrijven algemeen
Geschreven door Greenpeace   

Greenpeace   23 april 2016

Meer dan een kwart van de Indonesische regenwouden is de afgelopen 25 jaar ontbost. Door de vernietiging van bossen en drooglegging van veengronden ontstaan licht ontvlambare gebieden, de ideale basis voor bosbranden.

Bedrijven zoals Johnson & Johnson, PepsiCo en Colgate-Palmolive, verbruikers van palmolie, kunnen zich niet langer verstoppen achter beloften en toezeggingen. Ze moeten nu in actie komen zodat bossen ook echt worden beschermd en een nieuwe bosbrandenramp wordt voorkomen.

We eisen echte toezeggingen, echte deadlines en echte actie in het veld zodat er niet nog meer levens bedreigd worden door de vernietiging van bossen en veengronden. We kunnen niet langer wachten - teken de petitie nu.

Naar de petitie >>>


Greenpeace heeft een lijst van 10 grootgebruikers van palmolie opgesteld, geangschikt op de mate waarin zij meewerken om ontbossing te voorkomen.

  • Ferrero en Nestlé zijn goed bezig
  • Danone, General & Mills (Häagen-Dazs), IKEA, Kellog's, Mars, Mondeléz (Cadburry), Orkla (Jordan), P&G (Head and Shoulders) en Unilever komen in de buurt
  • Colgate/Palmolive, Johnson and Johnson en Pepsi lopen zwaar achter en komen hun beloften niet na

    Bekijk de lijst en teken de petitie >>> 

 
Banner
Banner

Sites over bedrijven en merken

Praktische lijsten

Meld fouten en verbroken links